In 1979 ben ik geboren in het Noord-Hollandse Hoorn. In 1997 volgde ik mijn hart en begon aan de studie Spaanse Taal- en Letterkunde aan de UvA in Amsterdam. Mijn liefde voor zowel het Spaans als de geschiedenis van de Iberische volkeren groeide snel. Het derde studiejaar bracht ik door in Vitoria, in Spaans Baskenland. Al snel droomde en dacht ik alleen nog maar in het Spaans.

In 2004 vond ik opnieuw mijn weg naar het Schiereiland. Ik kon aan de slag bij een vertaalbureau in Torre del Mar (Málaga). In een inspirerend team met leeftijdgenoten uit diverse Europese landen leerde ik de basisvaardigheden van het vertalen.

Naast mijn studie en werk ben ik ook altijd graag met taal bezig geweest. Ik schrijf graag korte dagboeken en af en toe een gedicht. In het verleden heb ik voor het Amsterdamse wijkblad De Eilander enkele interviews en achtergrondverhalen gemaakt en was ik eindredacteur voor El Mensajero (De Koerier), een lichtvoetig blad voor studenten Spaans aan de Universiteit van Amsterdam.

In december 2005 werd ik freelance vertaler. Ik kon meteen aan de slag in mijn geliefde voetbalsport. Ik vertaalde diverse artikelen van de officiële FIFA-gids voor het WK van 2006 van het Engels naar het Nederlands.

Eind 2006 werd ik bij een uitgever van autohandleidingen in Amsterdam vertaler Engels-Nederlands en projectmanager. In een saus van autotechnisch jargon leerde ik zo behalve beter vertalen ook de kant van de opdrachtgever kennen.

Sinds februari 2008 werk ik onder de naam LangPep als freelance vertaler en proeflezer. De eerste jaren had ik opnieuw het geluk in de voetballerij te kunnen werken en vertaalde ik voor de officiële websites van drie Nederlandse profvoetballers.

De laatste jaren heb ik me steeds meer toegelegd op teksten in de fietsindustrie. Ik werk voor de grootste fietsmerken aan alles van de ondertiteling van video’s over de nieuwste e-bike tot catalogi met de nieuwste fietskleding en accessoires. Hier kan ik mijn prozaïsche ei kwijt en tegelijk diep duiken in het technische jargon van ’s werelds mooiste vervoermiddel.

Start typing and press Enter to search