Begrip van 15 december 2020: Kerstontbijt

 

In een land dat uit elkaar knapt van de welvaart wordt mijn oudste zoon vandaag 7 jaar. Hij zou morgen trakteren maar alle scholen gaan dicht. Drie dagen voor de vakantie missen alle kinderen van Nederland zo ook hun kerstontbijt.

 

Verbijsterd en verontwaardigd zie ik het aan. Onze inwoners zijn te eigenwijs gebleken om met hun vrijheid om te gaan. Thuiswerken was niet verplicht, massaal winkelen niet verboden. Nu draaien de kinderen er voor op. Een week na de 4e verjaardag van mijn jongste zoon gingen ze weer even open. Ook hij verheugde zich enorm op het kerstontbijt.

 

We vieren kerst in een land dat zich te slim waant voor religie of de welke vorm van collectieve gehoorzaamheid dan ook. Maar we eisen wel dat we het uitbundig kunnen vieren. Als gevolg is onze regering de weg kwijtgeraakt en straft de allerkleinsten en hun gezinnen. Een grove schande. Weg met Rutte. Weg met ons land!

 

Eerst was er het kerstdiner. Nu een compromis. Zelfs dat gaat niet door. De Nederlandse kerstgedachte van 2020 luidt: schrap het kerstontbijt! Gefeliciteerd.

De dozen waren al klaar

Start typing and press Enter to search